День Гідності та Свободи

Відповідно до Указу Президента України від 13.11.2014 № 872, з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події, 21 листопада в Україні уже уп’яте відзначають День Гідності та Свободи.

Пам’ятаючи про вирішальний для України час і події Революції Гідності, 21 листопада 2019 року співробітники Національного заповідника «Глухів» для учнів шостих класів Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 2 провели наочну розповідь «День Гідності та Свободи», під час якої відбулося вшанування героїв Небесної Сотні та воїнів-захисників України.

  

Неля Пінчук наголосила, що з давніх-давен український народ був змушений відстоювати свої кордони та доводити право на життя і свободу. За допомогою мультимедійних засобів учнівська молодь, разом із співробітниками Заповідника, розглянули крок за кроком шлях, яким українці йшли до свободи від початку формування української державності (з часів Київської Русі) до Революції Гідності, коли вечором 21 листопада 2013 р. на Майдані Незалежності почали збиратися перші учасники мирного мітингу. Таким чином люди висловлювали свою незгоду щодо призупинення процесу підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Через кілька днів їх налічувалось понад 100 тисяч. Тоді ще ніхто не міг навіть уявити, що Майдан Незалежності буде политий кров’ю синів і дочок України, що бруківка Хрещатика стане зброєю, а гімн України лунатиме не під супровід оркестру, а у відлунні пострілів і стогону поранених…

  

Червоною ниткою наочної розповіді стала теза, що гідність кожної окремої людини, повага до себе може стати рушійною силою великих змін, які і відбулися у новітній історії України у 2013–2014 рр.

21 листопада – це день вшанування тих подій в історії України, які змінили життя багатьох українців, бачення світу, своєї держави і себе.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>