День пам’яті Героїв Небесної Сотні

 

Відповідно до Указу Президента України від 11.02.2015 № 69/2015 «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні», з метою збереження та донесення до майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події та тих, хто поклав своє життя за незалежність, хто боровся за утвердження ідеалів свободи і демократії, Національний заповідник «Глухів» разом із усією Україною згадали про події, які відбувалися на Майдані Незалежності у лютому 2014 р.

 

21 лютого 2022 р. співробітниця Заповідника Неля Пінчук провела патріотичний урок «День пам’яті Героїв Небесної Сотні» для учнів 8-А класу Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 2. Розповідаючи про вирішальні для України часи й події Революції Гідності, вона наголосила, що 8 років тому відбулися найтрагічніші дні – дні масових розстрілів протестувальників на Майдані. Небесна сотня – це ті герої, які стали першими на захист наших цінностей і без вагань віддали своє життя за омріяну українським народом свободу. Екскурсоводка, крім іншого, згадала, як творилася новітня українська історія у 2013–2014 рр., та, висновуючи, зауважила, що Небесна Сотня – символ незламності українців, які, натепер, вшановуючи загиблих та схиляючи низько голови, продовжують боротися за своє майбутнє та суверенність.

 

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>