День пам’яток історії та культури

На підтримку ініціативи вчених, архітекторів, реставраторів, працівників державних органів охорони пам’яток історії та культури відповідно до Указу Президента України від 23 серпня 1999 року № 1062/99 в нашій незалежній державі у Міжнародний день пам’яток і визначних місць 18 квітня відзначається День пам’яток історії та культури. Перше свято було започатковане у 1982 році Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам’ятників і визначних місць, створеній при ЮНЕСКО, а з 18 квітня 1984 року воно відзначається у світі щорічно.

  

Цього року відзначення професійного свята пам’яткознавців і пам’яткоохоронців проходило у стінах Національного заповідника «Софія Київська». На урочистостях справжніх професіоналів своєї справи вітали Міністр культури Євген Нищук і заступник Міністра Тамара Мазур. Перед тим, як вручити почесні грамоти Міністерства культури України, Євген Нищук, звертаючись до присутніх, наголосив, що збереження культурної спадщини та культурних цінностей нашого народу є одним із найважливіших і пріоритетних напрямків діяльності державної політики, а внесок кожного, причетного до збереження історичних надбань, неможливо переоцінити. Святковості заходу додала культурна програма творчих колективів Києва. Їх виступи створили особливу атмосферу доброзичливості і зворушливості. Спочатку, як відгомін Великодня, були піснеспіви, виконані камерним хором «Кредо» під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Богдана Пліша, а потім свої таланти презентували хор хлопчиків «Менестрелі» та кілька дитячих колективів. Національний заповідник «Глухів» дякує профільному міністерству і Національному заповіднику «Софія Київська» за надану можливість поспілкуватися з колегами і відчути не тільки атмосферу свята, а й усвідомлення важливості справи, якою займаються історико-культурні заповідники.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>