До історії розвитку медичної справи

     

В черговий раз, побувавши в стінах Глухівського медичного училища, пересвідчуємось у тому, що викладацький колектив докладає максимум зусиль до того, щоб життя студентів у цьому навчальному закладі було цікавим і змістовним. На відміну від інших освітніх установ міста глухівські медики не тільки найчастіше відвідують наші виставкові та культурно-просвітницькі заходи, а й активно обговорюють побачене й почуте. Це відчувається не тільки в аудіторіях, які прикрашають стінгазети з колективними фотографіями на фоні музейних виставок, – це відчувається у підготовленості аудиторії до сприйняття нової інформації.

     

26 лютого 2018 р. співробітники науково-дослідного відділу Національного заповідника «Глухів» прочитали спеціально підготовлену для майбутніх медиків лекцію з історії розвитку медичної справи на Глухівщині, у якій акцент був зроблений на будівництво наприкінці ХІХ ст. споруд комплексу «Земська лікарня». Ексклюзивний архівний матеріал, доповнений унікальними фотографіями, викликав зацікавленість не тільки студентів. Глухівська громада може пишатися тим, що зуміла зберегти старовинні будівлі перших медичних закладів міста – лікарні св. Ефросинії та земської лікарні.

Наша лекція закінчилася, але співпраця з медичним училищем продовжується. На весну заплановано проведення серії тематичних екскурсій та спільних проектів.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>