Дослідницький проєкт «Небайдужі серця»

23–24 березня 2021 року на базі закладів професійної (професійно-технічної) освіти Сумщини проходила онлайн-конференція із захисту історико-дослідницьких проєктів «Моя історія моєї Батьківщини».

 

ДНЗ «Глухівське вище професійне училище» представило проєкт «Небайдужі серця», присвячений збереженню пам’ятки житлової архітектури XVIII–XIX ст. «Будинок Миклашевських». Методичну допомогу у розробці проєкту та його інформаційну складову надав науковий співробітник Національного заповідника «Глухів» Олександра Мірошниченка.

Громадські ініціативи та еко-проєкти Олександра Мірошниченка з охорони і збереження цього об’єкта культурної спадщини у колишній гетьманській столиці відомі на Сумщині і неодноразово висвітлювалися у масмедія.

Цього разу Олександр привернув увагу до пам’ятки, яка пов’язана з іменами світового масштабу – Миклашевськими, Скоропадськими – в контексті реабілітації архітектурного середовища Глухова, долучивши до науково-дослідної та екологічної складової проєкту «Небайдужі серця» увесь учнівський колектив ДНЗ «Глухівського вищого професійного училища».

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>