Глухів incognita

  

Кожного екскурсійного сезону співробітники Національного заповідника «Глухів» обслуговують велику кількість туристів. Більшість з них вперше відвідують наше місто. Їм цікаво дізнатися про глухівські пам’ятки історії, культури, архітектури. Проте є екскурсанти, які не звертають увагу на розрекламовані об’єкти. Їм хочеться поринути в іншу епоху, дізнатися щось нове, пройтися там, де не ходить пересічний турист. Мова йде про дипломованих інтелектуалів переважно поважного віку. Саме для такої категорії відвідувачів цього року був розроблений новий екскурсійний маршрут.

Пішохідно-транспортна подорож містом знайомить з об’єктами культурної спадщини, які знаходяться поза межами Заповідника. Вона передбачає відвідування пам’яток «Будинок Амосова», «Жіноча гімназія», «Вознесенська церква», «Будинок Біловських», «Земська лікарня», нововиявлених торгових рядів Федора Терещенка. Під час екскурсії можна не тільки побачити ці об’єкти, а й дізнатися про видатних архітекторів, що працювали у Глухові.

  

Незважаючи на віддаленість пам’яток і різні стильові архітектурні форми, ми змогли поєднати їх в єдину логічну екскурсію. Більшість фактів, про які дізнаються гості, ще ніде не опубліковані і є результатом нових археологічних та архівних розвідок науковців Заповідника. Поки цим маршрутом пройшло всього декілька десятків відвідувачів, однак враження від побаченого не має меж.

Ми запрошуємо всіх дізнатися про Глухів, якого ви ще не бачили. Поспішайте, бо ця стежка може стати екскурсійною трасою.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>