Глухівська медицина в роки Другої світової війни

Радянська історіографія робила все, щоб викреслити історію життя простих людей на окупованій Німеччиною території в роки Другої світової війни. Українці, що пережили лихоліття цієї війни, стали свідками та жертвами расової політики. Глухів у цьому відношенні не став виключенням. І хоча надання медичних послуг місцевому населенню не стояло у амбітних планах німецького керівництва, але ризик виникнення епідемій серед військових змушував відкривати заклади медицини на окупованій території.

Керівником та лікарем Глухівської лікарні, що діяла у місті з вересня 1941 р., став терапевт С.В. Сербін. Про його роботу та історії людей, що працювали на благо місцевого населення, ризикуючи власним життям, йшла мова на зустрічі студентів Глухівського медичного училища з працівниками Національного заповідника «Глухів», яка відбулася 3 квітня 2018 р.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>