Глухівським музеям передали пакувальні матеріали для експонатів

В умовах воєнного стану культурна спадщина, на жаль, часто стає супутньою жертвою російської агресії. З метою посилення протипожежного захисту, убезпечення своїх колекцій, надійного та тривалого зберігання експонатів у фондосховищах музейні заклади прифронтового Глухова отримали безкоштовну гуманітарну допомогу: вогнегасники, контейнери, ящики, коробки, безкислотний папір, плівку, картон тощо.

 

Національний заповідник «Глухів» та глухівські музеї дякують заступниці голови громадської організації «Андріївсько-Пейзажна Ініціатива» Ірині Нікіфоровій, Центру допомоги мистецтву України (координатори – Олена Балун, Штефан Домпке у Німеччині), Штабу допомоги музеям у Києві (координаторка – Ольга Сало) за небайдужість і передані пакувальні матеріали.

 

Висловлюємо щиру подяку також глухівському підприємцю Сергію Буйкову за наданий автотранспорт та водію Олександру Нікіфорову за активну допомогу у завантаженні й вивантаженні гуманітарного вантажу.

Сподіваємося, що завдяки таким спільним зусиллям, ініціативності та високій громадянськості ми вийдемо з цієї війни із якнайменшими втратами та врятуємо наші музейні колекцій, котрі становлять значну культурну й історичну цінність.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>