Художник Федір Кричевський

Хтось творить красу словом, хтось – звуком, а хтось – кольорами. Майстрові кольору та модерну, художнику-новатору Федору Кричевському був присвячений черговий захід у Національному заповіднику «Глухів».

  

12 червня 2019 року, до 140-річчя від дня народження живописця і уродженця Сумщини Ф. Кричевського, науковці Заповідника провели для учнів Глухівської загально-освітньої школи №2 I–III ступенів бесіду-розповідь про талановитого земляка.

  

Школярів ознайомили з дитячими роками митця, які пройшли у с. Ворожба, із періодом його навчання у Московському училищі малярства, а згодом – у Петербурзькій академії мистецтв, його творчим шляхом.

У процесі інтерактивного сприймання та ознайомлення із живописними полотнами Ф. Кричевського, відбулося формування здібностей художнього бачення картин, розвиток естетичних уявлень та почуттів дітей. Адже на картинах художника зовнішня та внутрішня краса людей із народу, український колорит та дивовижні традиції Карпатської України, які нікого не залишають байдужими.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>