«Коли оживає дерево»

21 лютого 2018 року в конференц-залі Національного заповідника «Глухів» відбулося відкриття виставки робіт Олександра Єгоровича Ковальова «Коли оживає дерево». Автор робіт – викладач образотворчого мистецтва, доцент кафедри теорії та методики початкової освіти Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка, Заслужений працівник освіти України, член Національної спілки художників України та Спілки дизайнерів України. В університеті Олександр Єгорович створив мистецький центр «Калинові криниці», де він разом із студентами працює над розвитком таких видів декоративно-прикладного мистецтва, як вишивка, писанкарство, витинанка та різьба по дереву. Творчі роботи митця неодноразово експонувалися на художніх виставках у Глухові, Сумах, Києві, а також отримали визнання на виставках в Українському фонді культури. Він є учасником понад 15-ти всеукраїнських виставок робіт Спілки художників України, автором двох посібників: «Методика викладання декоративного мистецтва у початковій школі» (1997 р.) та «Декоративно-прикладне мистецтво в школі (1–7 класи)» (2006 р.). Наразі до видання готується третій посібник «Образотворче мистецтво в школі».

  

В експозиції виставки «Коли оживає дерево» представлена художня різьба різноманітних типів і технік виконання. Більшість експонатів є по-справжньому казковими. Тут на відвідувачів чекають Білосніжка та семеро гномів, герої драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня». Скульптурні зображення привертають увагу оригінальним вирішенням передачі характерів, пов’язаних з народною міфологією. Є також роботи іншого характеру, витончені орнаментальні композиції, різьблення із зображенням храмів Глухова.

Родзинкою знайомства з експозицією є можливість кожного не тільки дізнатися про техніку виготовлення виробів, але й самим спробувати зробити візерунок по дереву.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>