Лекція про Вознесенський цвинтар

  
Зима – це прекрасна пора для роздумів, підведення підсумків та складання планів на наступний рік. Але для працівників Національного заповідника «Глухів» це не привід для сидіння по кабінетах. Навпаки! Коли починається сезонний туристичний спад, активізується просвітницька робота з учнівською та студентською молоддю в стінах музею археології. Екскурсії по музейній експозиції, відвідування виставок, лекції, масові заходи тривають упродовж робочого тижня.

20 грудня 2017 р. на студентів-першокурсників Глухівського медичного училища чекала незвична лекція про історію виникнення та «заселення» найдревнішого міського Вознесенського цвинтаря. На початку лекції науковий співробітник Олександр Мірошниченко розповів слухачам про діяльність Заповідника по виявленню, вивченню і збереженню некрополістичних пам’яток міста. Майбутні медики дізналися не тільки про те, що собою являють православні кладовища, а й про таємні символи, закарбовані в надгробках видатних особистостей, похованих на Вознесенському кладовищі. Головна мета заходу – привернути увагу глухівської спільноти до проблем збереження старовинних надгробків. Кожен з учасників мав можливість задати питання, поспілкуватися з лектором та відвідати лапідарій, що почали створювати співробітники Заповідника на території пам’ятки «Садибний будинок Кочубеїв».

   

Підсумував лекцію вислів одного із студентів-медиків: «Нехай мене після смерті краще спалять і прах розвіють над Глуховом, аніж пам’ятник над моєю могилою сплюндрує наступне покоління».

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>