Майстер-класи у техніці ниткографії

 

У рамках проведення художніх виставок, які відбуваються у Національному заповіднику «Глухів» у першому півріччі, та продовжуючи музейно-педагогічні програми з естетичного виховання дитячої аудиторії, співробітники нашої культурної інституції провели 22–23 березня 2021 р. майстер-класи з ниткографії для учнів Глухівських загальноосвітніх шкіл I–III ст. № 1, № 2, № 3.

   

Презентувавши підростаючому поколінню персональну художню виставку Катерини Шиман «Пластичний модус», котра зараз експонується у Заповіднику, організаторка майстер-класів Яна Чернякова долучилася до навчання дітей малювати не лише традиційно, а й нитками у новій техніці ниткографії та творчо сприймати оточуюче середовище, проявляти новизну і фантазію у своїх роботах.

 

Науковиця також наголосила, що у нашій країні ниткографія стала популярна не так давно, а походить цей вид рукоділля від народу Уічолі з центральної Мексики.

Картини, виконані юними глухівчанами, вийшли яскравими, барвистими, із симетрично зображеними ніжними й тендітними квітами неймовірної форми.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>