Мистецьке ремесло та культурні традиції України

 

15 лютого 2024 року допитливі учні 3-А класу (вчитель Н.С. Мартиненко) Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 1 вкотре ступили на поріг Національного заповідника «Глухів» з метою доторкнутися до культурного минулого та духовних світів українців на виставці народного мистецтва Галини Кулик та Олени Замули «Плетиво творчості: дотик двох душ».

 

У культурному виставковому просторі музею, пронизаному розмаїттям кольорів у витворах народних ремесел: вишивки, вибійки, плетива, Надія Мірошниченко розповіла дітям про особливості виготовлення предметів, що експонуються, про їхнє значення та побутування.

 

Особливо захопили малечу авторські ляльки-мотанки, представлені в експозиції. Кожна лялька унікальна, зі своєю історією та символікою. Під керівництвом вправного майстра, Юлії Шишкіної, третьокласники зробили власну ляльку-мотанку – не лише традиційну українську іграшку, але й символ добробуту, здоров’я та щастя.

Тих глухівських школярів, які бажають пізнати українську культурну спадщину та, можливо, навчитися відтворювати традиційне народне мистецтво власноруч, співробітники Заповідника чекають на екскурсіях виставкою «Плетиво творчості: дотик двох душ» та майстер-класах.

Тел. для довідок +38 (099) 435–76–32.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>