Музейний квест

15 червня 2017 р. в стінах музею археології Національного заповідника «Глухів» відбувся дитячий квест. Ініціатором такого заходу стала керівник хореографічного гуртка «Радість» при міському Центрі позашкільної освіти Надія Костянтинівна Матющенко. Ідея проведення історичного квесту прийшла Надії під час роботи в профільному таборі «Веселка».

Порадившись з музейними співробітниками, був розроблений сценарій заходу, в якому різновікових дітей мали розділити на команди і провести для них класичну екскурсію по експозиції музею. В кожному залі діти повинні були занотувати ключові слова. Від їх кількості і правильності залежала перемога команди. В кінці заходу розшифровувалися надписи на старовинних надгробках, представлених в лапідарії на території пам’ятки «Садибний будинок Кочубеїв». Підрахунок балів проводився незалежними спостерігачами.

Було дуже приємно усвідомлювати, що з сімнадцяти запитань одна з команд змогла правильно відповісти на тринадцять. Інші суперники відстали всього на декілька балів. Незважаючи на перемогу одних та поразку інших, на всіх вихованців чекатиме сюрприз під час закриття літнього табору.

Колективу Заповідника приємно співпрацювати з ініціативними педагогами. Ми раді брати участь в будь-яких карколомних проектах.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>