Невідомі сторінки біографії Миколи Ернста

У рамках ушанування відомого випускника Глухівської чоловічої гімназії Миколи Ернста 10 жовтня 2018 р. співробітники Національного заповідника «Глухів» вийшли за межі свого музею і провели у Глухівському медичному училищі урок-лекцію «М.Л. Ернст (1889–1956) – знаний археолог, історик, музеєзнавець, педагог».

Назва заходу ілюструє зміст лекції, яку підготувала для майбутніх медиків Неля Пінчук, використавши наукові розвідки, опубліковані у фаховому виданні з історичних наук – збірнику наукових праць «Сіверщина в історії України».

Видатний археолог, науковець, історик, професор Кримського університету – Микола Ернст – дитячі та юнацькі роки, разом із братом Федором Ернстом, провів у Глухові, де їхній батько мав невеличку фабрику із виробництва мотузок. Після закінчення Глухівської гімназії Микола Ернст навчався у Берлінському університеті на історичному відділенні філософського факультету.

   

Екскурсоводка Заповідника розкрила невідомі сторінки життя репресованого краєзнавця на згадку імені якого, після арешту Миколи Людвігович 1938 р. за шпигунство на користь Німеччини, на довгі роки було накладено табу. Значна увага була приділена його подвижницькій діяльності з охорони культурної спадщини на території Кримського півострова у 20–30-х рр. XX ст.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>