«Охорона культурної спадщини історико-культурними заповідниками Чернігово-Сіверщини»

Нещодавно побачила світ колективна монографія «Охорона культурної спадщини історико-культурними заповідниками Чернігово-Сіверщини» за загальною редакцією С.Ю. Зозулі. У ній висвітлюються історія й основні напрями діяльності історико-культурних заповідників, що знаходяться на означеній території. Особлива увага акцентується на пам’яткоохоронній роботі цих закладів і популяризації їх пам’яток.

Книга видана під грифом Північно-Східного регіонального відділення Центру пам’яткознавства НАН України і УТОПІК видавцем Олегом Філюком. Розділи монографії, підготовлені В.М. Буренком, С.П. Жуковою, О.С. Заліським, С.В. Заліським, О.М. Титовою, С.Ю. Зозулею, Т.В. Кербут, Л.Г. Кіяшко, О.Б. Коваленком, І.В. Непотенко, В.Я. Руденком, Н.І. Сторчакою, Є.І. Маликом, С.В. Тупиком, А.А. Федорченко, присвячені пам’яткоохоронній діяльності Національного історико-культурного заповідника «Качанівка», Національного заповідника «Глухів», Історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч», Національного історико-культурного заповідника «Гетьманська столиця» (м. Батурин), Національного архітектурно-історичного заповідника «Чернігів стародавній», Державного історико-культурного заповідника у м. Путивлі.

Видання розраховане як для науковців, дослідників українського пам’яткознавства та музеєзнавства, так і для широкого кола читачів, що цікавляться вітчизняною історією та старожитностями. Його презентація у м. Глухові відбудеться 1 червня 2017 р. у конференц-залі Національного заповідника «Глухів» в рамках проведення Шістнадцятої науково-практичної конференції «Сіверщина в історії України».

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>