Партнерство у головній події вітчизняного коноплярства

Глухів уже не один десяток років відомий у світі як місто, у якому знаходиться Інститут коноплі та луб’яних культур (1931 р.) і де вирощуються високопродуктивні та ненаркотичні коноплі, виведені селекціонерами цієї наукової установи.

  

26–28 серпня 2021 року у Глухові, який на сьогодні є столицею вітчизняного коноплярства, відбулася унікальна подія – VII Міжнародна науково-практична конференція «Інновації у коноплярстві 2021 плюс», де були представлені останні досягнення у галузі коноплевиробництва та сучасні напрями наукових досліджень.

  

На запрошення Інституту луб’яних культур Національної академії аграрних наук України та з метою розширення партнерства у науково-дослідній роботі співробітники Національного заповідника «Глухів», разом із провідними вітчизняними та закордонними фахівцями, взяли участь у роботі цієї конференції. Так, науковий співробітник Заповідника Олександр Мірошниченко був заявлений до участі у програмі заходу із доповіддю щодо практичного досвіду використання коноплі у колишній гетьманській столиці – «Виробництво конопляної олії на Глухівщині у XVIII – на початку XX ст.». Крім того, у сквері Терещенків серед учасників ярмарку – виробників конопляної продукції – Заповідником була створена локація «Глухів туристичний» та забезпечено екскурсійний супровід гостей конференції.

Участь Національного заповідника «Глухів» у роботі конференції була відзначена дипломом-подякою.

 

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>