Персональна виставка Георгія Олександровича Сергєєва

sergeyev_0117 вересня 2014 р. у виставковій залі Національного заповідника «Глухів» відбулося відкриття персональної виставки Георгія Олександровича Сергєєва – відомого українського графіка, живописця.

Георгій Олександрович є нашим земляком. Він народився 12 вересня 1944 року у селі Шевченкове Глухівського району Сумської області. Образотворчим мистецтвом захопився ще в дитинстві. Вищу художню освіту отримав в Українському поліграфічному інституті ім. Івана Федорова (м. Львів) зі спеціальності художника-графіка з оформлення та ілюстрації книг.

sergeyev_02Все творче життя художника пов’язане зі столицею України – Києвом. Після закінчення інституту він більше 20 років працював художнім редактором видавництва Національної академії наук України «Наукова думка». З 1994 року і по сьогодні він – художній редактор редакційно-видавничого відділу Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С. Грушевського НАН України.

Творчий діапазон митця широкий і багатогранний. Це – книжкова і станкова графіка, живопис, поезія. Основні техніки виконання творів – лінорит, ксилографія, темпера, офорт, олійний живопис, акварель. У художньому доробку майстра – екслібриси, портрети, пейзажі, натюрморти, вітальні листівки.

sergeyev03За роки творчої діяльності ним проведено 35 персональних виставок. Георгій Олександрович був учасником 155 вітчизняних та зарубіжних художніх виставок.

Всі роботи митця вирізняються тонкою технічною майстерністю, художньою виразністю і змістовністю. В усьому видно прояви його високої культури, інтелекту, виняткової винахідливості в побудові композицій і пошуках незвичайних сюжетів.

12 вересня цього року Георгія Олександровичу виповнилось 70 років від дня народження. Пройшовши такий довгий творчий шлях, він певно відчув потяг до малої Батьківщини, який і надихнув художника на те, що його ювілейна виставка проходить на рідній землі.



sergeyev04У день відкриття експозиції Національний заповідник «Глухів» започаткував акцію «Моя Батьківщина», протягом якої відвідувачі виставки будуть писати колективну картину власноруч. Вона відтворюватиме особисте відношення кожного автора до своєї Батьківщини. Право розпочати написання цієї картини було надано ювіляру.

Виставка працюватиме до 31.12.14 р., а потім картина буде вручена при проведенні міського конкурсу «Людина року» переможцю в номінації «Меценат року».

Запрошуємо всіх бажаючих познайомитися з експозицією виставки живопису та графіки Георгія Сергєєва та долучитися до акції «Моя Батьківщина».

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>