Почесна нагорода Міністерства оборони України

Гуманітарна місія «Чорний тюльпан» в рамках проекту «Евакуація – 200» розпочалася восени 2014 р. За дорученням Міністерства оборони України члени Всеукраїнського об’єднання «Союз «Народна пам’ять» взялися за пошук загиблих бійців на непідконтрольних Україні територіях.

За два роки волонтери повернули рідним останки 900 військовослужбовців та цивільних громадян. На початку пошукових робіт держава не виділяла кошти, і це тривало більше двох років, а коли гроші з’явились – уряд змінив виконавців.

Минуло чотири роки, і в Міністерстві оборони України повернулися до досвідчених волонтерів. Днями відомство запросило їх до Центрального будинку офіцерів для вручення медалей, знаків пошани, грамот за сприяння Збройним Силам України. Для кожного з пошуковців робота, за яку вони отримали відзнаки, це – і спогади, і вдячність, і відповідальність.

Колектив Національного заповідника «Глухів» вітає завідувача науково-дослідного відділу Юрія Коваленка з отриманням державної нагороди – Грамоти Міністерства оборони України за значний особистий внесок у роботі місії «Чорний тюльпан».

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>