Села Воргол та Литвиновичі як туристичні кластери

Адміністративні кордони населених пунктів постійно змінюються, але не для істориків. Співробітники Національного заповідника «Глухів» постійно підтримують історико-культурні зв’язки з «відрізаними» землями колишнього Глухівського повіту. Таким чином ми продовжуємо творити спільну історію, підмурки якої будували сотні років.

 

10 квітня 2021 р. в древніх глухівських селах Воргол та Литвиновичі відбулася незвична толока. Жителі сіл організували прибирання з подальшим сортуванням сміття. Вся відсортована фракція (скло, пластик, бляшанки, побутова хімія) буде відправлена до міста Кролевець, а звідти – на переробні заводи. Виручені від продажу кошти залишаться в селах.

 

Прибирання – це лише один з кроків брендування локальної історії. В селі Воргол були очищені пішохідні стежки старовинного парку, де вцілів паркан ХІХ ст., залишки каплиці-усипальниці та флігель маєтку Шечкових. До робіт залучилися науковці з Глухова, Конотопа, Путивля. Чудовим та несподіваним завершенням дня стала презентація інформаційного буклету «Регіональний ландшафтний парк «Сеймський».

Спільними зусиллями ми створюємо нові туристичні кластери.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>