Шевченківський урок у музеї

10 березня 2020 року, до 206-річчя від дня народження Тараса Шевченка, співробітники Національного заповідника «Глухів» для учнів 2-Б класу Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 2 (вчитель Суровицька М.П.) провели пізнавальний, емоційний, цікавий «Шевченківський урок у музеї».

  

Святкування цієї дати надзвичайно важливе, адже Кобзар – справжній співець українського народу. Шевченко – не просто поет, а національний пророк, символ України. Його творчість мотивувала не одне покоління борців за свободу та незалежність нашої Батьківщини.

  

Варто зазначити, що протягом останніх років уявлення щодо Тараса Григоровича помітно змінюється, відбувається руйнація міфів про Шевченка. З огляду на це, Неля Пінчук за допомогою аудіовізуальних засобів стисло та змістовно ознайомила юних українців із сучасним баченням життєвого шляху Кобзаря і його мистецьким доробком. Крім того, діти дізналися про подорожі знаного поета Україною: чимало можна назвати міст, сіл і на Сумщині, у яких бував Шевченко, – серед них Глухів і Глухівщина.

  

Не залишилися поза увагою екскурсоводки Заповідника і поетичні твори Кобзаря, зокрема ті, у яких Т.Г. Шевченко описував колишню гетьманську столицю Глухів: поема «Сон», поема «Іржавець», російськомовна повість «Капітанша» тощо.

Співробітниця Заповідника розповіла малечі, як ушановують пам’ять Тараса Григоровича у нашому місті. Отриманню історичних знань і позитивних емоцій під час виховного заходу посприяло читання легендарних поезій Великого Кобзаря учнями 2-Б класу.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>