«Стремление к общественным пользам»

Дослідники громадської і меценатської діяльності родини Терещенків відразу впізнали у цій назві гасло, написане на дворянському гербі династії українських «цукрових королів». Нащадки відомої родини і зараз продовжують сімейні традиції меценатства. Нещодавно Глухів з надзвичайно важливою місією черговий раз відвідала сестра міського голови Мішеля Терещенка Крістін.

Екскурсовод Заповідника Неля Пінчук мала нагоду особисто познайомитись з Крістін та її колегою Хільдою під час їх прогулянки містом. Невимушено спілкуючись англійською мовою, гід познайомила гостей з історією Глухова та внеском родини Терещенків у його розбудову у другій половині ХІХ ст.

   

Крістін Терещенко – лікар-реаніматолог, її коллега Хільда – медсестра. Вони допомагають українським колегам у передачі знань, навичок, технологій, методів і матеріалів у медичній сфері. Так за угодою про співпрацю між Глухівською центральною районною лікарнею та Асоціацією медичного персоналу – Американською лікарнею в Парижі майже тиждень Крістін та Хільда проводили тренінги та практичні семінари для медичного персоналу Глухова. Така співпраця, за словами французьких колег, і надалі буде продовжуватись.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>