Свято «п’яти двійок»

Число 2 в нумерології означає прекрасний шанс для самореалізації в різноманітних видах професійної діяльності. У літописі Національного заповідника «Глухів» нещодавно з’явився запис з п’яти двійок: 2 жовтня 2020 р. виповнилось 22 роки з моменту підписання урядової постанови № 1576 «Про Державний історико-культурний заповідник у м. Глухові». Саме відтоді почався відлік функціонування у місті нового закладу, для якого професійними святами можна вважати дні пам’яток історії та культури, музеїв, архітектора, науки, будівельника, археолога, туризму, учителя, архіваріуса, працівників культури та аматорів народного мистецтва. Успіх роботи Заповідника був передбачений ще на самому початку його створення, адже ті люди, які прийшли у ньому працювати, мали необмежене бажання зробити для Глухова щось по-справжньому корисне.

  

Повертаючись у холодну зиму 1999 року, пригадалися і неопалювальні кабінети комунального підприємства «Рось», і непристосована під адмінбудівлю прибудова до пам’ятки «Садибний будинок Кочубеїв», у якій довелось улаштовувати все по-іншому, виходячи зі специфіки роботи музейного закладу.

  

Про свої спогади, здобутки, особистий внесок у розвиток Заповідника говорили на святі «п’яти двійок» його перші керівники та працівники: директори Зиновій Кацюба та Сергій Слєсарєв, учений секретар Олена Кацюба та секретар Марія Шмуйло, реставратор-технолог відділу охорони і реставрації пам’яток Надія Шпак та архітектор Іван Корнієнко, екскурсовод Надія Онищенко. Вони мали змогу зайти в кабінети, побути на своїх колишніх робочих місцях, відвідати музей археології, переглянути виставкові експозиції, а головне – поспілкуватись зі своїми наступниками. Важко виміряти обсяг доброти, зворушливості, позитивних емоцій, отриманих від цього спілкування.

  

Насамкінець працівники Заповідника заклали алею екзотичних рослин, яка символізуватиме започаткування в закладі нової традиції – проведення 2 жовтня щороку зустрічі з попередніми і теперішніми колегами.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>