Свято української поезії

Щороку 21 березня ми відзначаємо Всесвітній день поезії. З цієї нагоди в Глухівському міському краєзнавчому музеї відбулося літературно-мистецьке свято, назване словами Ліни Костенко: «Ще не було епохи для поетів, але були поети для епох», у якому взяли участь працівники Національного заповідника «Глухів».

Захід був присвячений класикам української літератури – Тарасу Григоровичу Шевченку та Лесі Українки. Поет національної свободи українського народу – Тарас Шевченко – вперше в історії порушив тисячолітню німоту кріпацтва. Завдяки його творчості українська література стала пройнятою гуманістичними ідеалами. У своїх творах великий поет пристрасно ставав на захист гноблених, викриваючи й засуджуючи тих, хто знущався з народу і принижував його.

Послідовною наступницею Тараса Григоровича стала Леся Українка. Незламність тендітної жінки є справжнім прикладом терпимості та героїзму. Леся Українка не здалася хворобі та труднощам життя. Більше того, вона вчила і вчить кожного українця боротися за своє щастя, вірити у краще майбутнє. Її твори сповнені оптимізму і незламної віри у життя.

На святі декламувалися вірші Тараса Шевченка та Лесі Українки, представляли свої номери талановиті вихованці Глухівської школи мистецтв ім. М. Березовського, з авторськими віршами виступила поетеса Ірина Семенівна Колтакова.

Працівники Національного заповідника «Глухів» вдячні колективу Глухівського міського краєзнавчого музею за надану можливість відвідати літературно-мистецьке свято, насичене живим поетичним словом та любов’ю до України-неньки.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>