Таємниця Різдва

Українське Різдво несе у собі сакральність, безліч символів та традицій, яких дотримується наш народ. Незважаючи на те, що це свято в Україні мандрує у часі, а справжня дата народження Ісуса Христа нікому невідома, ми всі любимо Різдво за відчуття добра й любові.

 

19–22 грудня 2023 року, на фоні культурних скарбів та у колі співробітників Національного заповідника «Глухів», учні 3-В класу (вчитель С.О. Шум), учні 4-В класу (вчитель Г.І. Дерпа) Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 6, учні 3-А класу (вчитель Н.С. Мартиненко) Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 1 доторкнулися до історії святкування Різдва в Україні. Діти та дорослі пройнялися радісним відчуттям прийдешнього свята, поринули в чарівну атмосферу колядування, подарунків, смаколиків, майстер-класів із виготовлення автентичного символу Різдва – дідуха. Дідух щороку символізував урожай, добробут, а ще – дідівський дух, тобто всіх предків роду.

 

У ці чарівні передсвяткові дні ми всі об’єднані бажанням творити добро, а наші серця наповнюються надією і вірою. Можливо таке єднання та здатність людей нести промені радості іншим – це і є найбільша таємниця Різдва?

 

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>