У пошуках вічної істини…

Здається, у нас його знають усі – але по-справжньому досі мало хто. Перша асоціація, яка виникає зі згадуванням його прізвища, лежить у площині крилатих висловів: «Світ ловив мене, але не впіймав», «Свій до свого по своє», «сродна праця» (тобто за покликанням). Символ на купюрі у п’ятсот гривень, пам’ятник біля Києво-Могилянської академії, майстер афоризмів, поет, байкар, філософ – «український Сократ», просто людина – хто він насправді, Григорій Сковорода?

Дізнатися про життєвий та творчий шлях, маловідомі факти з життя Григорія Сковороди завітали до Національного заповідника «Глухів» студенти ІІІ курсу сестринського відділення Глухівського медичного училища. Під час уроку історичної пам’яті «У пошуках вічної істини…»    

(до 295-річчя від дня народження Г.С. Сковороди), що відбувся 5 грудня 2017 р., екскурсовод Неля Пінчук ознайомила присутніх з цікавими фактами та легендами, якими оповите ім’я мандрівного філософа. Зокрема є гіпотеза, що Григорій Сковорода належав до якогось таємного ордену й виконував його доручення – звідси подорожі, які могли бути завданнями. Деякі дослідники стверджують, що Сковорода навчався у Глухівській співацькій школі.

Доповнив розповідь перегляд фільму «Світ ловив мене, але не спіймав».

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>