Участь у загальноміських заходах

           

Колектив Національного заповідника «Глухів» бере активну участь у загальноміських заходах, присвячених відзначенню історичних подій державного і місцевого рівнів, вшануванню пам’яті людей, які власне і творили нашу історію.

26 квітня, у річницю Чорнобильської трагедії, співробітники заповідника після слів голови Глухівської організації «Союз Чорнобиль України» Григорія Галагуцького, заступника міського голови Маріанни Васильєвої, керуючої справами Глухівської районної ради Ірини Терещенко поклали квіти до пам’ятного знаку Чорнобильської катастрофи, встановленого у Глухові у 2001 р. до 15-ї річниці тих страшних подій.

Напередодні відзначення 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні для відвідувачів заповідника було проведено кілька тематичних екскурсій «Глухів героїчний», в маршрут яких було включено відвідування виставки «Миттєвості Великої війни», розташованої у пам’ятці архітектури «Київська брама Глухівських міських укріплень».

        

8 травня,  у День пам’яті та примирення, на регіональному кладовищі жертв фашизму в урочищі Борок відбувся мітинг «Полум’я пам’яті в наших серцях». До підніжжя братських могил і пам’ятних знаків були покладені квіти представниками міської влади, організацій та установ, вчителями, школярами, студентами, глухівчанами.

У День Перемоги зранку по глухівських церквах молилися за загиблих та покійних воїнів. Потім тисячі городян, вшанувавши пам’ять полеглих героїв хвилиною мовчання, йшли ходою по площі Рудченка до Меморіалу Слави, клали квіти до Вічного вогню і могил загиблих воїнів-визволителів. Колектив заповідника з особливою вдячністю називає прізвища ветеранів-глухівчан, що безпосередньо брали участь у бойових діях під час Другої світової війни. Їх у місті лишилося 17 чоловік: Микола Білобаба, Марія Деркач, Федір Шкурко, Володимир Дука, Анатолій Голуб, Григорій Зубков, Ольга Музалевська, Петро Сущенко, Єфросинія Загородня, Іван Бєляєв, Григорій Пустинник, Дмитро Геращенко, Олександра Рудкіна, Семен Зеленянський, Віктор Ронін, Олександр Крачок, Володимир Шебанков. Наймолодшому з них – 84, найстаршому – 99.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>