Велика реставрація у Глухові

18 травня 2021 року експертна група Міністерства культури та інформаційної політики України затвердила сформований з урахуванням рейтингу перелік проєктів з реставрації, консервації, ремонту пам’яток культурної спадщини у рамках проєкту «Велика Реставрація».

 

  

До переліку проєктів програми «Велика Реставрація» на всеукраїнському рівні потрапило 109 пам’яток, реставрацію яких буде першочергово зреалізовано у ході трьох етапів у межах передбачених Державним бюджетом України. Серед них – сім – це об’єкти культурної спадщини у Сумській області.

Усі ці сім пам’яток архітектури, без виключення, знаходяться на території міста Глухова і були ініційовані та рекомендовані до проєкту «Велика Реставрація» Національним заповідником «Глухів» та Глухівським національним педагогічним університетом ім. О. Довженка.

   
Отже, маркерами проєкту «Велика Реставрація» у межах президентської програми «Велике будівництво» у Глухові стали пам’ятки архітектури та містобудування національного значення: «Будинок Глухівського учительського інституту», «Глухівська чоловіча гімназія», «Пансіон Глухівської чоловічої гімназії»; пам’ятки архітектури та містобудування місцевого значення: «Будинок П. Лютого», «Дворянське зібрання», «Банк Терещенка», «Будинок повітового земства».

Сподіваємося, що заплановані державою реставраційні роботи стануть вагомим кроком на шляху збереження неповторного архітектурного середовища сивочолого Глухова.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>