Видатні митці Глухівщини – Георгій Сергєєв

12 вересня 2019 року виповнилося 75 років від дня народження нашого сучасника, знаного художника-графіка Георгія Олександровича Сергєєва. З нагоди цієї ювілейної дати у конференц-залі Національного заповідника «Глухів» було проведено інтерактивну лекцію для студентів професійно-педагогічного коледжу Глухівського національного педагогічного університету імені Олександра Довженка «Г.О. Сергєєв – художник-графік, живописець, уродженець Глухівського району». Співробітники Заповідника познайомили майбутніх вчителів із життєвим та творчим шляхом видатного земляка. А творчий діапазон митця широкий і багатогранний. Це – книжкова і станкова графіка, живопис. Наукова співробітниця Яна Чернякова перетворилася на гіда у мистецтві та розповіла слухачам про художній доробок майстра (екслібриси, портрети, пейзажі, натюрморти, вітальні листівки) та основні техніки виконання творів Георгія Сергєєва – лінорит, ксилографія, темпера, офорт, олійний живопис, акварель.

Було також акцентовано увагу на тому, що домінантою творчості митця стало мистецтво екслібриса. Над створенням книжкових знаків художник працює вже більше трьох десятиліть. За ці роки створено більше 600 книжкових мініатюр. Їх вирізняє різноманітність сюжетів, композиційна майстерність і чудове технічне втілення. Саме яскраві та самобутні екслібриси зробили творчість уродженця Глухівщини – Георгія Сергєєва – відомою далеко за межами України.

За допомогою інтерактивного обладнання студенти цього дня отримали хорошу нагоду оглянути експозицію художніх робіт виставки Г.О Сергєєва «Жива гра», яка проходила у виставковій залі Музею археології у 2014 році.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>