Відкриття виставки «З історії стрілецької зброї»

Відкриття виставки «З історії стрілецької зброї»

dsc0375829 вересня 2016 року в музеї археології Національного заповідника «Глухів» відкрилася виставка «З історії стрілецької зброї». Її автором є співробітник заповідника Микола Жарніков.

За словами колекціонера, все розпочалося з інтересу до теми, збору експонатів, які згодом він навчився сам реставрувати. Паралельно Микола опановував тонкощі збройної справи на тлі знань всесвітньої історії. Поступово всі ці складові матеріалізувалися в музейні вітрини, подані за хронологічним і географічним принципами.

Отже, виставка демонструє розвиток зброї з доісторичних часів до початку Другої світової війни. Експозиція містить і археологічні знахідки: наконечники стріл, кулі, гільзи, патрони, монети тощо. Вона побудована так, що відвідувач не тільки поринає у світ матеріальних артефактів, а й відстежує еволюцію людської думки, пошук інженерних рішень, які привели до виникнення таких важливих наук, як балістика, аеродинаміка, ракетобудування.

dsc03748Тож з одного боку війна несе значні втрати, біль та страждання народу, з іншого – важливі відкриття для розвитку науки. Залишається сподіватися, що колись всі ці відкриття будуть слугувати лише для мирних потреб.

Запрошуємо всіх бажаючих відвідати виставку «З історії стрілецької зброї». Ви будете вражені оригінальним авторським оформленням експонатів, відеорядом і тими роздумами, які виникнуть у кожного відвідувача після перегляду експозиції.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>