Висока відзнака

6-грудня традиційно відзначають День Збройних Сил України. Цього року вітчизняній армії виповнилось 26 років. У Сумському обласному академічному театрі ім. М.С. Щепкіна  відбулися урочистості з нагоди цієї дати. На Театральній площі були представлені зразки військової техніки, які виконували бойові завдання в зоні АТО, а в фойє театру розгорнута виставка сучасної зброї, з призначенням якої учасників заходів знайомили інструктори.

Для колективу Національного заповідника «Глухів» цей день став особливо урочистим – завідувачу науково-дослідного відділу Юрію Коваленку вручили відзнаку Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції». Це за Іловайськ, Дебальцеве, Зеленопілля, за інші села й містечка. Юрій Олександрович неодноразово брав участь у гуманітарній місії «Чорний тюльпан» з пошуку, ексгумації та транспортування військових і цивільних жертв, загиблих в зоні проведення АТО. Цю місію з самого початку бойових дій на Сході організувала Всеукраїнська громадська організація «Союз «Народна Пам’ять». Добровольці-волонтери знаходять і супроводжують до рідних домівок «грузом 200» солдатів, сержантів та офіцерів – героїв вже нинішньої російсько-української війни.

  

В перервах між пошуковими справами наш колега досліджує топографію ранньомодерного і пізньосередньовічного Глухова, керує археологічною практикою студентів-істориків Глухівського національного педуніверситету ім. О. Довженка, пише наукові статті, проводить екскурсії для гостей міста, бере участь у організації та проведенні виставкових заходів. Одна з виставок, ініціатором створення якої у Національному заповіднику «Глухів» став Юрій Коваленко, присвячена діяльності гуманітарної місії «Чорний тюльпан». Маючи майже однойменну назву – «Чорні тюльпани» Донбасу» – виставка викликає емоції, які заставляють відвідувачів зануритися в роздуми про власне розуміння слова «патріотизм».

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>