Виставка «Пам’ятки України» у Глухові

5 грудня 2017 р. співробітники Національного заповідника «Глухів» стали учасниками відкриття виставки фотографій, що перемогли у конкурсах «Вікі любить пам’ятки» та «Вікі любить Землю» 2016 року. Вона проходитиме до 15 січня 2018 р. у читальному залі Глухівської центральної районної бібліотеки.
«Вікі любить пам’ятки» – українська частина міжнародної ініціативи Wiki Loves Monuments 2017, метою якою є фотографування та викладання у вільний доступ фотографій об’єктів історико-культурної спадщини країн-учасниць. В Україні конкурс проводиться вп’яте. Він акцентує увагу фотографів насамперед на об’єкти культурної спадщини, які занесені до Державного реєстру нерухомих пам’яток. Потрапивши до Вікісховища, фотографії стають доступними широкому колу користувачів.
Глухів – десята зупинка мандрівної виставки. У друкованому форматі її вже бачили у Києві, Хмельницькому, Сєвєродонецьку, Лисичанську, Тернополі, Херсоні, Меджибожі, Кам’янці-Подільському та Вінниці.
Ініціатором проведення виставки у Глухові став Андрій Гриценко – кандидат педагогічних наук, директор комунального закладу Березівської сільської ради «Слоутський навчально-виховний комплекс», старший викладач Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка. Він активно співпрацює з Вікіпедією. Від нього ми і дізналися, що учасниками конкурсу «Вікі любить пам’ятки» може бути кожен, хто має ще не опубліковані авторські фото (не обов’язково професійні) із зображенням пам’яток і надішле їх до Вікісховища.
Сподіваємось, що ця інформація стане корисною для наших фотографів. Маємо надію в наступному році побачити глухівські об’єкти культурної спадщини в світлинах-переможцях Сумської області, які братимуть участь у конкурсі.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>