«Життя на нулі»

У липні місяці цього року в Україні стартував виставковий проект під назвою «Життя на нулі». Мета проекту – відображення життя на передовій у творах воїнів-митців. Його організатором виступило Міністерство інформаційної політики України.

8 вересня в рамках проекту «Життя на нулі» у Національному музеї історії України відбулася зустріч з автором книги «Іловайськ» – нашим земляком, сумським письменником, журналістом Євгеном Положієм та співробітником Національного заповідника «Глухів» Юрієм Коваленком.

 

Євген Положій – журналіст, письменник, головний редактор кількох видань. У 2015 році він написав роман у новелах «Іловайськ», який називає «Розповідями про справжніх людей». Євген Положій тривалий час по всій Україні зустрічався з бійцями, які повернулися з фронту і були під Іловайськом. Він записав десятки свідчень та вирішив подати їх як художній текст, а не у збірці інтерв’ю.

Під час зустрічі демонструвався фільм «Чорні тюльпани Донбасу», знятий Юрієм Коваленком на початку вересня 2014 р. в районі Іловайська, коли ще не встигли охолонути розстріляні на марші колони техніки. Сам Юрій разом з іншими волонтерами у складі робочої групи місії «Евакуація 200» («Чорний тюльпан») неодноразово їздив у зону АТО, щоб знайти рештки загиблих воїнів і цивільних. Наразі їм вдалося знайти та евакуювати 828 загиблих.

Залишити відповідь

Ви можете використовувати ці HTML теги і атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>