Щомісячні Архіви Декабрь 2023

Таємниця Різдва

Українське Різдво несе у собі сакральність, безліч символів та традицій, яких дотримується наш народ. Незважаючи на те, що це свято в Україні мандрує у часі, а справжня дата народження Ісуса Христа нікому невідома, ми всі любимо Різдво за відчуття добра й любові.

 

19–22 грудня 2023 року, на фоні культурних скарбів та у колі співробітників Національного заповідника «Глухів», учні 3-В класу (вчитель С.О. Шум), учні 4-В класу (вчитель Г.І. Дерпа) Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 6, учні 3-А класу (вчитель Н.С...

Детальніше

Свято Миколая: радісні зустрічі

День святого Миколая – це час усмішок, добрих справ та віри у дива.

   

Після переходу на новоюліанський календар, святий Миколай завітав у Національний заповідник «Глухів» 5 грудня 2023 року.

  

Цього дня для учнів учнів 2-Б класу (вчитель Т.І. Гавриленко) та учнів 3-Б класу (вчитель К.І. Кудіна) Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 3 співробітники Заповідника провели західи «Свято Миколая: радісні зустрічі».

Наповнений сюрпризами...

Детальніше

Вартові нації. Обличчя героя. Олександр Мірошниченко

6 грудня – День Збройних Сил України. Це час вшанування мужності, сили й самопожертви воїнів, які стоять на захисті нації.

 

З нагоди Дня Збройних Сил України для учнів 4-Б класу Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 2 (вчитель Н. Грудиніна) у Національному заповіднику «Глухів» пройшов патріотичний захід-бесіда «Вартові нації: обличчя героя». Діти також власноруч виготовили сувенірну патріотичну ляльку-оберіг для військовослужбовців...

Детальніше

Андріївські вечорниці – свято українських традицій

 

Андріївські вечорниці або Калита – веселі забави, які побутували в Україні і припадають на свято Андрія Первозванного (цьогоріч 30 листопада). І хоча він є святим апостолом у християнстві, обряди та звичаї святкування Калити мають раннє слов’янське коріння.

  

У цей вечір сільська молодь збиралася в оселі поважної самотньої жінки та веселилася. Дівчата співали, ворожили й разом із господинею готували пісну вечерю із принесених продуктів: вареники, узвар, книші, рибу, капусту, голубці тощо...

Детальніше