Щомісячні Архіви Февраль 2017

Некрополістичні дослідження

Некрополістичні дослідження

Спеціалісти науково-дослідного відділу та відділу охорони і реставрації пам’яток Національного заповідника «Глухів» активно займаються дослідженням некрополів міста. Ними були оглянуті Вознесенський, Веригинський, Усівський, Червоногірський, єврейський цвинтарі та группи некрополістичних пам’яток біля Спасо-Преображенського, Миколаївського і Анастасієвського храмів.

Під час роботи виявленні надгробки, хрести та їх фр...

Детальніше

Архіви стали ближче

Архіви стали ближче

Розвиток інтернет-комунікацій швидко заволодіває інформаційним простором. З кожним роком у всесвітній мережі з’являється все більше якісної інтерент-продукції. Для дієвої науково-дослідної роботи Національного заповідника «Глухів» важливим є мобільність в отриманні потрібної інформації від науково-дослідних організацій, музеїв, архівів.

Паперова кореспонденція, яка рухається тижнями, а то й місяцями від замовника до отримувача, стає не актуальною...

Детальніше

Ада Роговцева на рідній землі

21 лютого 2017 р. жителі та гості нашого міста мали змогу познайомитися з творчістю Ади Роговцевої – видатної артистки, уродженки міста Глухів. В міському палаці культури відбувся її творчий вечір під назвою «З тими, кого люблю…» за участю Світлани Орліченко та Катерини Степанкової. Перший день перебування у своєму рідному місті акторка закінчила у товаристві групи волонтерів гуманітарної пошукової місії «Чорний тюльпан», до складу якої входить завідувач науково-дослідного відділу Заповідника Юрій Коваленко...

Детальніше

До 185-ї річниці від дня народження Федора Артемійовича Терещенка

20 лютого 2017 р. до 185-ї річниці від дня народження відомого українського цукрозаводчика і мецената Федора Артемійовича Терещенка у конференц-залі Національного заповідника «Глухів» відбувся спільний захід Заповідника і Глухівської районної бібліотеки «Глухів Терещенків». Його програма передбачала організацію виставки «Родовід Терещенків: Федір Терещенко» з бібліотечних фондів, знайомство з життям і діяльністю мецената, історією пам’яток, збудованих у Глухові коштом або при підтримці представників цієї родини...

Детальніше

«Глухів і Глухівщина в період Української революції 1917–1921 років»

2017 рік, відповідно до указу Президента України П.О. Порошенка від 22 січня 2016 року 2017 р. № 17/2016, оголошений Роком Української революції 1917–1921 років. В рамках запланованих заходів по відзначенню цих подій у конференц-залі Національного заповідника «Глухів» був проведений урок історичної пам’яті «Глухів і Глухівщина в період Української революції 1917–1921 років» для десятикласників глухівської загальноосвітньої школи № 6.

Відкриваючи захід, на...

Детальніше

Оновлення

Оновлення виставки «Дзвінка мелодія душі»

Колекція дзвонів та дзвіночків Колтакової Ірини Семенівни, яка налічує вже більше 2000 експонатів, дивує своєю чарівністю та різноманітністю. До Дня закоханих та Міжнародного жіночого дня колекціонер вирішила продемонструвати романтичну частину своєї колекції – дзвіночки у вигляді закоханих пар та жінок.

Запрошуємо всіх відвідати експозицію дзвонів та дзвіночків І.С...

Детальніше