Щомісячні Архіви Октябрь 2022

Перемогти і зберегти: як у Глухові захищають культурні цінності під час війни

Збереження української культурної спадщини в умовах воєнного стану – ось основний виклик для музейників на сьогодні. Надаючи допомогу у реалізації цього завдання, 12 жовтня 2022 року Національний заповідник «Глухів» відвідали експерти Національного науково-дослідного реставраційного центру України.

 

Співробітники та науковці цієї установи обстежили предмети археології, фотоматеріали, речові предмети із фондової колекції Заповідника та надали консультаційно-методичні рекомендації щодо умов зберігання музейних цінностей...

Детальніше

Дякуємо захисникам і захисницям України!

13 жовтня 2022 року до Дня козацтва та Дня захисників і захисниць України у Національному заповіднику «Глухів» відбувся інтелектуально-пізнавальний захід для учнів 3-Б класу Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 2 (вчитель Н. Грудиніна). Кожного року – це завжди особливі свята, а цьогоріч – і поготів.

 

Наша країна має складну історію: на її долю випало чимало війн, важливих битв і багато перемог! Україна – батьківщина вільної військової спільноти – козаків – і знакових особистостей, подвиги яких стали справді легенд...

Детальніше

Майстер-клас «Осінні фантазії»

 

Кожного року осінь приносить нам щедрі дари та чарує своїми барвами й красою. Натепер до них, на жаль, додався щоденний тривожний новинний фон із відтінками печалі та сірого смутку… Але навіть у ці складні часи співробітники Національного заповідника «Глухів» у різнокольоровому червоному, багряному та золотому сяйві жовтня знаходять те, що надихає на творчість.

 

8 жовтня 2022 року учні 1-Б класу Глухівської загальноосвітньої школи I–III ступенів № 2 (вчитель Суровицька М...

Детальніше